tag:blogger.com,1999:blog-9075342487106238600.post6884683577832566739..comments2023-04-19T20:09:16.915+02:00Comments on A nóż widelec ...: Pizza na dwa sposoby.PEPEhttp://www.blogger.com/profile/16511017349331237600noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-9075342487106238600.post-90574468703102002642012-02-24T08:19:46.659+01:002012-02-24T08:19:46.659+01:00Tak to prawda ciasto im cieńsze tym lepsze, no ocz...Tak to prawda ciasto im cieńsze tym lepsze, no oczywiście w granicach rozsądku. Musi "unieść" składniki, które na nim leżą.<br /><br />Co do tego jajka w przepisie Jacka, to jajko jest tu spoiwem, bo nie ma jako tako mąki za wiele, a same otręby nie wystarczyłyby. Jadłem taką pizzę i choć jest inna i puryści nie nazwali by jej pizzą, to powiem Wam, ze jest naprawdę smaczna. Zresztą PEPEhttps://www.blogger.com/profile/16511017349331237600noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9075342487106238600.post-65072456556697412312012-02-23T22:13:30.508+01:002012-02-23T22:13:30.508+01:00Moje pierwsze pizze (które pizzami nie były) też r...Moje pierwsze pizze (które pizzami nie były) też robiłem z jajkiem (co zbrodnią dla Włocha jest). Teraz pod żadnym pozorem. <br /><br />Pizzę zazwyczaj robię na dużej kwadratowej blaszce (tym wypełnieniu z piekarnika) dla 4 osób jest OK. <br /><br />Mój obecny przepis jest taki:<br />40-50dkg mąki<br />5-7dkg drożdży z kostki (nie instant) <br />łyżeczka cukru<br />szczypta soli<br />szklanka Papahttps://www.blogger.com/profile/01122907323272988715noreply@blogger.com