Jacek rozmawia z Piotrem, piekarzem z zawodu, miłośnikiem zdrowej kuchni. W rozmowie o rodzajach mąki, pieczeniu chleba, kamieniu do pieczenia, wodzie. W dalszej części przepis na bardzo dobry, rozgrzewający rosół. I wreszcie na samym końcu - co z tymi witaminami?
Muzyka:
Hemiola "Hemiola-Foxtrot"
Pobierz odcinek
Różnią się maki smakami.
OdpowiedzUsuńInaczej smakuje maka do naleśników z Polski
A inna jest maka smakiem w Anglii.
Wywiad jest ciekawy.
O tak. Taka maka gryczana na przykład jest całkiem inna w smaku. Pyszny chleb z taka mąką wychodzi.
UsuńOd jakiegoś czasu regularnie "produkuje" soki warzywne. Przy zdobywaniu dobrego surowca nie żałuje środków. Serce mi sie kraje jak co drugi dzień wyrzucam 2 kilo nie do końca suchych wiórów.
OdpowiedzUsuńMoże macie jakiś pomysł jak to chociaż w cześci wykorzystac.
Zahodowałbym z 5 kurek ale nie chce bruździc sąsiadom...
Pozdrawiam.
Zawsze je mozna wykozystac do roznych potraw
Usuń@agnieszka skalik
OdpowiedzUsuńdziekuje za odzew ;-)
Ładuje do pasztetów co sie da, jednak od Kolegów Redaktorów możemy sie spodziewac bardziej radykalnych rozwiązań. Jako źródło inspiracji dla ewentualnych porad polecam sposób mongolskich koczowników, którym to udaje sie upakowac całą krowe w skórzany bukłak przytroczony do siodła.(moge podac przepis)
P.S.
od 4 miesiecy moja Żona jest lakto-ovo-vege
wiec i ja jestem j.w. ;-(
Pozdrówka dla Piotra.
Jeśli chodzi o mnie lubie ekspermentowac nowe smaki.
UsuńProwadze bloga z kulinarnymi przepisami.
Zielonepotrawy.blogspot.com
Ja nie wyzucam to co zostaje ro bie inne potrawy
Jacku błagam!! nie mówi się gram.. tylko gramów:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam, MK