niedziela, 6 stycznia 2013
Pieczona szynka, Boeuf Strogonoff Duncana, alkohole w kuchni
Historyczne dywagacje kulinarne rozpoczynają nasz trzydziesty odcinek. Jacek proponuje pieczeń z szynki wieprzowej z majerankiem i kminkiem. Może być ona i obiadem i smaczną wedliną. Paweł podpowiada, jak zrobić sos do tej pieczeni. Jacek podaje Strogonowa jako danie odpowiednie dla osób na diecie Duncana. Dyskutujemy też o miejscu alkoholu w kuchni. Na koniec Jacek z zaskoczenia podaje przepis na nalewkę. Muzyka: Hemiola "Hemiola-Foxtrot"
Pobierz odcinek
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Niezwykle smaczny odcinek. No i zakończenie...
OdpowiedzUsuńMięso i alkohol. No cóż taki konkretny wyszedł ten odcinek ;-)
OdpowiedzUsuńpicie jest nierozerwalną częscią jedzenia . Naprzyklad herbatka po obiedzie
OdpowiedzUsuń