Rozmawiamy o tym jakich utensyliów używamy w kuchni. Które z nich są niezbędne do przyjemnego gotowania. Posłuchaj jak dobierać sprzęt. Podajemy też kilka sztuczek ułatwiających kulinarne wyzwania. Muzyka: Hemiola "Hemiola-Foxtrot" Pobierz odcinek
Kloc masarski w warunkach domowych nie jest niezbędny przynajmniej dla mnie. Przywołuje natomiast uśmiech na mojej twarzy i kojarzy się z "Panią z mięsnego" z PRL-u
ja polecam ubijaczke do piany, zwana tez trzepaczka. Ja mam taka standartowa(http://bit.ly/MwxNJ3). Super sprawa, wychodzi szybciej i lepiej niz mikserem. Ubijanie piany moze jest wolniejsze ale takie sprawy jak mieszanie suchych skladnikow, powolne mieszanie mokrych i suchych, dodawanie kolejnych skaldnikow do ciast, ogolnie odkrycie ostatnich miesiecy dla mnie.
Odcinek dla facetów - gadżeciarzy. Zasysam, będzie na noc jak znalazł. Znaczy jak ściągnął chciałem powiedzieć.
OdpowiedzUsuńA kloc masarski Pan posiada?
OdpowiedzUsuńPrzy kompletowaniu wyposażenia warto spojrzeć w oferty sklepów ze sprzętem dla gastronomii.
Kloc masarski w warunkach domowych nie jest niezbędny przynajmniej dla mnie.
OdpowiedzUsuńPrzywołuje natomiast uśmiech na mojej twarzy i kojarzy się z "Panią z mięsnego" z PRL-u
Ten komentarz został usunięty przez autora.
UsuńWystarczy gruba deska do krojenia
OdpowiedzUsuńja polecam ubijaczke do piany, zwana tez trzepaczka. Ja mam taka standartowa(http://bit.ly/MwxNJ3). Super sprawa, wychodzi szybciej i lepiej niz mikserem. Ubijanie piany moze jest wolniejsze ale takie sprawy jak mieszanie suchych skladnikow, powolne mieszanie mokrych i suchych, dodawanie kolejnych skaldnikow do ciast, ogolnie odkrycie ostatnich miesiecy dla mnie.
OdpowiedzUsuńO tak! Taka ubijaczka zdecydowanie przydaje się w kuchni.
OdpowiedzUsuńGeneralnie tak to jest dobre do delikatnego mieszania lub zmącenia np jajek , ale jednak do ubicia sześciu jak ja wybiorę mikser
OdpowiedzUsuń