środa, 25 lipca 2012

Kuchenny niezbędnik


Rozmawiamy o tym jakich utensyliów używamy w kuchni. Które z nich są niezbędne do przyjemnego gotowania. Posłuchaj jak dobierać sprzęt. Podajemy też kilka sztuczek ułatwiających kulinarne wyzwania. Muzyka: Hemiola "Hemiola-Foxtrot"
Pobierz odcinek

8 komentarzy:

  1. Odcinek dla facetów - gadżeciarzy. Zasysam, będzie na noc jak znalazł. Znaczy jak ściągnął chciałem powiedzieć.

    OdpowiedzUsuń
  2. A kloc masarski Pan posiada?
    Przy kompletowaniu wyposażenia warto spojrzeć w oferty sklepów ze sprzętem dla gastronomii.

    OdpowiedzUsuń
  3. Kloc masarski w warunkach domowych nie jest niezbędny przynajmniej dla mnie.
    Przywołuje natomiast uśmiech na mojej twarzy i kojarzy się z "Panią z mięsnego" z PRL-u

    OdpowiedzUsuń
  4. Wystarczy gruba deska do krojenia

    OdpowiedzUsuń
  5. ja polecam ubijaczke do piany, zwana tez trzepaczka. Ja mam taka standartowa(http://bit.ly/MwxNJ3). Super sprawa, wychodzi szybciej i lepiej niz mikserem. Ubijanie piany moze jest wolniejsze ale takie sprawy jak mieszanie suchych skladnikow, powolne mieszanie mokrych i suchych, dodawanie kolejnych skaldnikow do ciast, ogolnie odkrycie ostatnich miesiecy dla mnie.

    OdpowiedzUsuń
  6. O tak! Taka ubijaczka zdecydowanie przydaje się w kuchni.

    OdpowiedzUsuń
  7. Generalnie tak to jest dobre do delikatnego mieszania lub zmącenia np jajek , ale jednak do ubicia sześciu jak ja wybiorę mikser

    OdpowiedzUsuń

Pisz co myślisz...