niedziela, 4 marca 2012

Pieczemy domowy chleb.

Dziś wspólnie z Jackiem podpowiadamy jak zrobić smaczny domowy chleb.
Muzyka: Hemiola "Hemiola-Foxtrot"

2 komentarze:

  1. Co za zbieg okolicznosci!
    Wsuwam chleb domowej roboty, chociaz nie ja go robilem, wlaczam niniejszy podkast, a tu o chlebie.
    Chleb, ktory mam jeszcze na zebach, robiony byl z zaczynu, przywiezionego ponoc az z Litwy. Po wymieszaniu skladnikow: slnecznika, platkow owsianych, siemienia lnianego, otrebow, kielek pszenicy, soli, cukru, maki pszennej, wody i rozczynu, owocow suszonych i orzechow zarzucilo sie ciasto do wysmarowanych olejem rynienek przypruszonych maka. Odstawilo sie na 12 godzin, a potem do zimnego piekarnika na godzine i 15 minut - temp. 350 stopni Farenheita. Wynik? Smaczny chleb i robiony byl poraz pierwszy, i co najwazniejsze - wyszedl!
    Czekam na kolejne odcinki NTDO, bo Filipos to klasa sama w sobie!
    Pozdro!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Fantastycznie!
      I o to właśnie chodzi, żeby w domu zrobić sobie własne jedzenie i cieszyć się tym.
      Trzeba to popularyzować, bo dziś kultura dobrego i zdrowego jedzenia zanika w tym zabieganym świecie.
      Wasz chleb musiał być pyszny ;-)

      Usuń

Pisz co myślisz...